Jeugdcompetitie

Een iets hoger niveau dan het PBA-jeugdcircuit is de jeugdcompetitie. Na 1 of 2 jaar kunnen de sterkere jeugdspelers overstappen naar de PBA-jeugdcompetitie of dit zelfs combineren met het jeugdcircuit. Dit wordt meer en meer gedaan. Het instapniveau is niet zo hoog, maar je speelt een echte competitie met een team van minstens 3 personen bij de meisjes en jongens of met 4 personen in de gemengde competitie. Jeugdcompetitie houdt in dat er verwacht wordt dat je een 8 à 10 wedstrijden tijdens het hele seizoen speelt zonder je team in de steek te laten, ook als het iets minder gaat.

Elke ontmoeting neemt ongeveer 3 uur in beslag per team waarbij elke speler 3 wedstrijden speelt: 1 enkel en 2 dubbels of 1 enkel, 1 dubbel en 1 mix. De leeftijdreeksen in de jeugdcompetitie zijn -13, -15, -17 en -19, en je kan kiezen voor jongens, meisjes of gemengd. Inschrijvingen voor het nieuwe seizoen dienen telkens binnen te zijn vóór 15 mei.

Ben je geïnteresseerd in jeugdcompetitie, neem dan zeker contact op met Cindy Troubleyn cindytroubleyn@hotmail.com / 0479 25 64 29. Overleg wel eerst met je ouders en met de personen waar je graag mee wil spelen.

jeugd_competitie

Overstap naar de volwassenencompetitie

De sterkere spelers van de jeugdcompetitie schakelen over naar de volwassenencompetitie of naar tornooien. Plumula kan de laatste 10 jaren tevreden terugblikken naar haar jeugdopleiding. Verschillende jeugdspelers in de -17 en -19 schakelen over naar deze competitie en/of tornooien met uitstekende resultaten. Voor het spelen in de volwassenencompetitie verwijzen we naar de rubriek competitie.